Dostupni linkovi

Preventivne evakuacije kod Šida


Opštinski štab za vanredne situacije u Šidu donio je odluku o preventivnoj evakuaciji naselja Morović i Višnjićevo u toj opštini kaže portparol štaba Nikola Vidić.

Prema Vidićevim riječima, sjednici su prisustvovali i ministar unutaršnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Vidić je kazao da se radi o preventivnoj evakuaciji djece, žena i starih dok je radno sposobno stanovništvo anagažovano na izgradnji nasipa.

"Ministar Stefanović i direktor policije Veljović prvo su prisustvovali sednici Opštinskog štaba u Šidu, a onda i sjednici Kriznog štaba u Moroviću i donijeta je odluka o preventiovnoj evakuaciji", rekao je Vidić.

Situacija nije dramatična, ali je najbitnije zaštititi ljudske živote i zbog toga je takva odluka i donijeta, rekao je Vidić, koji je i član Kriznog štaba u Moroviću.

On je dodao da su u mjestima Sremska Rača i Bosut već izvršene preventivne evakuacije, dodajući da svo radno aktivno stanovništvo radi na postavljanju nasipa kako bi se zaštitila nasljena mesta.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG