Dostupni linkovi

Šabac:Još dvije žrtve poplava


Gradska uprava Šapca saopštila danas da su dvije osobe u Mrđenovcu i Krupnju izgubile život najvjerovatnije zbog nepridržavanja naređenja o evakuaciji.

Ta uprava apelovala je u saopštenju na građane da slušaju uputstva nadležnih službi jer je situacija na Savi, uprkos blagom opadanju, i dalje kritična.

"Jedan dio odbija da posluša naredbu o evakuaciji, zbog čega Štab za vanredne situacije upozorava da je situacija takva da se nikome ko živi u blizini nasipa u ovom trenutku ne može garantovati bezbijednost. Najverovatnije zbog nepridržavanja naredbi o evakuacijama, u Mrđenovcu i Krupnju, dvije osobe su izgubile živote", navodi se u saopštenju.

Gradska uprava takođe navodi da je od 15. maja do juče u 18 sati sa područja šabačkih sela u kojima je naređena preventivna evakuacija stanovništva, evakuisano je 814 ljudi.

Vodostaj na Savi kod Šapca juče u 18 sati iznosio je 652 centimetra, što znači da rijeka blago opada. Nasipi i obaloutvrde su stabilni, ali će situacija i narednih dana biti kritična jer su nasipi raskvašeni i puni vode.

Zbog toga štab za vanredne situacje grada Šapca upozorava građane da bez preke potrebe ne izlaze na rijeku, posebno ukoliko nisu angažovani na odbrani od poplava.
XS
SM
MD
LG