Dostupni linkovi

Poljska: Tri žrtve poplava i olujnog nevremena


Olujno nevrijeme i lokalne poplave na velikom prostoru juga Poljske odnijeli su u subotu treću žrtvu, pošto je jednog starijeg Poljaka odnio nabujali potok, kada je pokušao u jednom selu da pređe poplavljeni drum.

To je treća žrtva lokalnih poplava koje su sredinom sedmice zahvatile jug Poljske zbog upornih pljuskova koje je donijelo olujno nevrijeme.

U Varšavi je u četvrtak poginula 63-godišnja Poljakinja kada je na nju na ulici olujni vjetar oborio granu, a u petak je u mjestu Denbica, na jugoistoku zemlje, lokalni potok koji se pretvorio u bujicu odneo jednog muškarca, čije tijelo još nije nađeno.

Sreću u nesreći je u subotu imao 30-godišnji Poljak koji je upao u nabujalu rijeku Bistšenka, a spasioci su uspjeli da ga izvuku tri kilometra nizvodno, sa teškim povredama ali živog, i hitno je prebačen u bolnicu.

"Uzbuna od poplava na snazi je u pet pokrajina na jugu Poljske. Samo u Malopoljskoj poplavljeno je preko 1.000 kuća i objekata. Vatrogasci su od četvrtka do subote izlazili na teren preko 5.000 puta", kazao je portparol državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.
XS
SM
MD
LG