Dostupni linkovi

Olujni vjetar i kiša u Hrvatskoj


Za Hrvatsku je ukinut crveni alarm te je spušten na razinu žuto, no diljem zemlje i dalje pada kiša koja je u četvrtak posebno ugrozila Slavoniju, a udari vjetra na obali, ali i u unutrašnjosti i dalje su jaki.

Kiša i olujni vjetar otežavaju i usporavaju cestovni promet u većem dijelu Hrvatske - središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Slavoniji.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila, a za ostala vozila obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8), između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, prenosi Hina.

U Zagrebu je Sljemenska cesta zatvorena za sav promet zbog uklanjanja stabala s kolnika. Zbog vode na kolniku zatvoreno je više državnih i županijskih cesta na području Slavonije.

Povremeno jaki udari vjetra utječu na to da se na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva te od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine.
XS
SM
MD
LG