Dostupni linkovi

Vanredna situacija širom Srbije zbog poplava


Zbog kiše vanredna situacija u Loznici, Valjevu, Ljigu, Lajkovcu, G. Milanovcu, Lučanima, Ubu, Mionici, Osečini, Malom Zvorniku, Obrenovcu, Koceljevi i Grockoj.

Kako kažu u RHMZ, za dva dana pašće toliko kiše koliko inače padne za ceo mesec.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić rekao je da se situacija prati iz minuta u minut, da su na potencijalno ugrožena mesta upućeni su timovi za spasavanje na vodi i da lokalne samouprave moraju da budu spremne da reaguju.

Zbog izlivanja reka, obustavljen je saobraćaj na državnom putu drugog stepena br. 141 Koceljeva-Osečina, kod mesta Šabačka.

Kamenica, državnom putu drugog stepena br. 63 Maljević-Dudovica, kod mesta Latković, državnom putu drugog reda br. 138 Lipnički Šor-Tekeriš, kod mesta Joševa, opštinskom putu br. 1 Koceljeva-Svileuva kod mesta Jazovnik i opštinskom putu Loznica - Banja Koviljača.

U selu Dublje kod Valjeva pripadnici Sektora za vanredne situacija evakuisali su šest osoba, među kojima dva učenika i jednu ženu.

Republički hidrometeorološki zavod ukazao je na porast vodostaja na rekama u Srbiji, lokalne samouprave su upozorene da naredna 72 sata budu u stanju potpune pripravnosti.

Kako je najavljeno, obilne padavine će u Srbiji trajati do petka.
XS
SM
MD
LG