Dostupni linkovi

SAD očekuju fer i transparente izbore na Kosove


Američka ambasadorica na Kosovu, Tracey Ann Jacobson je nakon sastanka sa predsjednicom CIK-a Valdetom Daka, rekla da SAD očekuju slobodne, transparentne i fer izbore koji će unaprijediti demokratiju na Kosovu i doprinijeti uspjehu postinutom na lokalnim izborima.

“Transparentnost je najvažnija stvar. Druga najvažnija stvar je učešće”, kazala je ona, ohrabrujući sve da izađu na izbore.

“Samo glasanjem možete se čuti vaš glas u tome na koji način vaše institucije mogu da vode zemlju prema budućnosti”, kazala je američka ambasadorka.

Kako bi se to dogodilo, Jacobson je navela, važno je da sve relevantne institucije odigraju svoju ulogu, i naglasila da će CIK, iako u kratkom vremenskom periodu, biti u stanju da organizuje ove izbore.

Ona je dodala da će se sastati sa svim političkim liderima kako bi ih ohrabrila na saradnju sa svim relevantnim ljudima, i kako bi se osiguralo da neće biti krađe glasova.

“Svjesna sam da je krađa glasova na prošlim nacionalnim izborima bio najveći problem. Veoma je važno da se sačuva glas naroda”, kazala je Jacobson.

Ona je dodala da je OEBS spreman da pruži pomoć, kao i ambasada SAD-a na Kosovu.
XS
SM
MD
LG