Dostupni linkovi

Nariškin:Budući predsjednik Ukrajine neće imati legitimitet


Predsjednik Ukrajine koji će biti izabran 25. maja neće imati puni legitimitet, saopštio je predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Dume, u intervjuu objavljenom danas

Njegova izjava, kako navodi Rojters, signalizirala je da će Moskva i dalje dovoditi u pitanje legitimnost prozapadnih lidera u Kijevu nakon izbora, iako je predsjednik Vladimir Putin rekao da će izbori biti" korak u pravom smjeru".

"Smatramo da je jesadašnji ukrajinski režim nelegitiman " rekao je Sergej Nariškin. Putinov saveznik iz državne Dume, Rossiya - 24 televiziju, koja je pod državnom kontrolim

"Naravno,stepen legitimnosti režima ili predsjednika koji će biti izabran 25. maja, ako se izbori održe, po mom mišljenju, neće biti pun", rekao je on .

U nedjelju su proruske regije na istoku Donjeck i Luganjsk glasole za takozvanu samostalnost, produbljujući tako krizu u zemlji koja traje od kada je svrgnuti predsjednik Viktor Janukovič odbio da potpiše trgovinskog sporazum s Evropskom unijom u novembru prošle godine.

"Duboko sam uvjeren da je kriza u Ukrajini otišla predaloko ... Ipak, postoji mogućnost da se ona smiri ako se smanji eskalacija konflikta" rekao je Nariškin.
XS
SM
MD
LG