Dostupni linkovi

Stanovnici San Dijega vraćaju se kući poslije požara


Brojni stanovnici San Dijega počeli su u utorak uveče da se vraćaju svojim domovima poslije evakuacije provedene zbog prijetnje izbijanja dva velika požara u američkoj saveznoj državi Kalifoniji.

Jaki vjetrovi koji su prijeteli izbijanju dva velika požara kroz sušne kanjone Kalifornije, sinoć su se stišali. Gradske vlasti su nakon izbijanja manjih požara iz predostrožnosti naredili evakuaciju vise od 20.000 domova na periferiji San Dijega i 1.200 domova i preduzeća na području Santa Barbare, 400 kilometara sjeverno od San Dijega.

Pošto nije nijedna kuća oštećena u tim požarima i vjetrovi utihnuli, lokalne vlasti su procijenile da stanovnici mogu da se vraćaju kući.

Vatrogasci su lokalizovali požare, koji su izbili kod San Dijega, a jaki i topli vjetrovi su predstavljali prijetnju da se požar proširi i izazove veliku štetu, pošto je već zahvatio 280 hektara zemlje.

Drugi požar na području Santa Barbare uništio je više od 200 hektara zemlje, ali su ga vatrogasci lokalizovali, dok se stanovnici tog okruga polako vraćaju svojim kućama.
XS
SM
MD
LG