Dostupni linkovi

Incident na letu Cirih-Priština u nedjelju bez posljedica


U avionu na liniji Cirih-Priština u nedelju je jedan putnik, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, prijetio da će ekspozijom uništiti letjelicu.

Kako piše dnevnik "Koha Ditore", muškarac star oko 35 godina držao je u ruci upaljač i flašu punu neke materije i povicima "Alahu akbar" (Alah je veliki) prijetio da će izazvati eksploziju u avionu sa 150 putnika.

"Ići ćemo svi kod Boga.Da li želite da idemo u raj ili pakao? Bog je prvi, Muhamed je posle njega, a mi ostali smo niko i nista", rekao je on u avionu na 10 hiljada metara visine.

"Koha ditore" navodi da ga je savladao Nehat Lovca, koji se vraćao iz inostranstva. "Terorisao je ljude. U samom startu rekao je stujardesi da će uništiti avion i da nije sam. Tog momenta on je preuzeo kontrolu nad avionom i stvorio paniku", rekao je Lovca za "Kohu", ali je dodao da ga je "za tri sekunde" savladao i vezao.

"Dok sam ga vezivao i držao, on mi je rekao: 'Vezuj me, ali nisam sam'", ispričao je Lovca za "Koha Ditore" i rekao da je ubijeđen da se radi o psihički bolesnoj osobi.

Po sletanju aviona, problematični putnik je, onako vezan, predat jedinici za bezbjednost aerodroma, navodi "Koha ditore".
XS
SM
MD
LG