Dostupni linkovi

Podgorica: U KAP-u spaljeno oko tri tone droga


U pećima Kombinata aluminijuma Podgorica danas je spaljeno oko tri hiljade kilograma zaplijenjene droge, što je, kako je saopštio crnogorski ministar unutršnjih poslova Raško Konjević, za 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Konjević je rekao da je uništavanje više od tri tone različitih vrsta opojnih sredstava potvrda je onoga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Uprava policije, u proteklih nekoliko godina radila na polju suzbijanja trgovine narkoticima, prenosi agencija MINA.

On je dodao da je policija prošle godine u odnosu na 2012.godinu za 30 odsto poboljšala rezultat u sprječavanju trgovine narkoticima da će to brzo biti predstavljeno na skupštinskom Odboru za bezbjednost.

Uprava policije je, kako je kazao, učestvovala u više operativnih akcija u vezi sa suzbijanjem trgovine opojnim drogama na međunarodnom planu

Konjević je rekao da rezultati pokazuju napredak potvrđen od međunarodne zajednice, ali da taj rad treba dodatno unaprijediti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je spaljeno 2.916 kilograma zaplijenjenih opojnih sredstava. Navodi se da je najviše marihuane i skanka, ali i 13 kilograma heroina.
XS
SM
MD
LG