Dostupni linkovi

Ponomarjev: Nismo u kontaktu sa ruskom vladom Slavjansk


Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjev rekao je danas da nije u kontaktu sa ruskom vladom i da samoodbrambene snage Slavjanska nisu dobile vojnu pomoć od Rusije.

On je agenciji RIA "Novosti" rekao da pristalice federalizacije "dobijaju" municiju i oružje od ukrajinske vojske i snaga bezbjednosti, odnosno imaju ono što zarobe. U međuvremenu, vatra iz automatskog naoružanja otvorena je večeras u mjestu Andrejevka, u regionu Slavjanska na istoku Ukrajine, gdje je za sutra planiran referendum o statusu regiona.

Štab samoodbrane saopštio je da je pucnjava usmjerena prema kontrolnom punktu u mjestu Andrejevka. Portparol Narodne Republike Donjeck Vitalij Ivanov demantovao je večeras informaciju da je u nekim oblastima referendum već počeo.

"Predstavnici Narodne Republike Donjeck nisu nigdje proveli preliminarni referendum", rekao je on agenciji Itar-tas. On je rekao da to ne bilo u interesu Republike, jer se ishod zna.

"Prema svim preliminarnim istraživanjima, većina stanovnika Donjecka podržaće nezavisnost Republike", rekao je on. Agencija Itar-tas javila je ranije, pozivajući se na predsjedavajućeg izborne komisije Republike Romana Ljagina, da je referendum počeo ranije u Marijupolju "nakon informacija o mogućem pogoršanju političke sitaucije u regionu".
XS
SM
MD
LG