Dostupni linkovi

Kandidati HDZ BiH i dijaspore za europski Parlament posjetili Fojnicu i Kiseljak


Željana Zovko kandidatkinja HDZ-a BiH za Europski parlament i Ivan Sabljić kandidat Hrvatske dijaspore posjetili su u subotu franjevački samostan u Fojnici i općinu Kiseljak gdje su se sastali sa Hrvatima središnje Bosne kako bi im izložili svoj program i naveli ih da glasuju za njih, javlja dopisnik Radija Slobodna Evropa

U fojničkom samostanu Željanu Zovko i Ivana Sabljića primio je fra Janko Ljubos a nakon prigodnih riječi razgledali su muzej samostana i uputili se u Kiseljak gdje su ih čekali budući glasači da čuju što će to oni uraditi za Hrvate u BiH ako prođu na izborima za eurpski parlament koji se održavaju 25. svibnja.

"Ovo je prilika da pozovemno Hrvate iz BiH koji imaju hrvatsko državljstvo da glasuju za listu HDZ-a Hrvatske koji su pokazali u proteklih deset mjeseci da se znaju brinuti za položaj Hrvata u BiH. Nedavna rezolucija europskog Parlamenta konačno je promijenila sliku o Hrvatima u BiH. Jednostavno se pokazalo da oni više nisu problem. Pored separatizma na djelu je i unitarizam koji u biti ometa jedan kompromis i jednu mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu", rekla je Željana Zovko.

Ivan Sabljić kandidat Hrvatske dijaspore iz cijelog svijeta bio je kategoričan kada su u pitanju prava Hrvata u BiH.

"Ni separatizam ni unitarizam nego jedankopravnost Hrvata na svim razinama vlasti. Mi se zalažemo za federalno rješenje u okviru Bosne i Hercegovine. Sve se mora rješavati dogovorom i tolerancijom", izjavio je Ivan Sabljić.

Iako su u službenom protokolu HDZ-a BiH bili najavljeni i kandidati HDZ-a iz Hrvatske oni se danas nisu pojavili u Kiseljaku na javnu tribinu.
XS
SM
MD
LG