Dostupni linkovi

Josipović u Americi o investicijama


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u subotu da je najvažniji dio njegove predstojeće radne posjete SAD razgovor s američkim investitorima kojima će, kako je rekao, Hrvatsku predstaviti kao stabilnu zemlju u koju se može ulagati bez straha.

Kako je danas najavljeno iz njegovog kabineta, Josipović će od 12. do 17. maja boraviti u SAD, najprije u Vašingtonu, a potom i na energetskom forumu u Teksasu.

Hrvatski predsjednik je novinarima u Zagrebu rekao da će taj sastanak biti prilika da američke investitore upozna sa hrvatskim potencijalima na tom području.

"Sasvim sigurno će biti puno pitanja i spreman sam na iskren i otvoren razgovor i o problemima koje imamo", naglasio je Josipović.

Na početku posjete Josipović će se u Vašingtonu sastati s američkim potpredsjednikom Džoom Bajdenom u Bijeloj kući, a, kako je saopšteno u Zagrebu, postoji mogućnost da se sastanku pridruži i predsjednik Barak Obama.

Josipović je rekao da će u Vašingtonu razgovarati o energetskoj sigurnosti, investicijima, ali i o bezbjednosti u Evropi i regionalnim pitanjima koja su SAD-u posebno važna i u kojima Hrvatska ima važnu ulogu.
XS
SM
MD
LG