Dostupni linkovi

Šarić saslušan o ugovoru sa "Mišom Bananom"


Darko Šarić osumnjičen za organizovani kriminal i trgovinu drogom saslušan je u istrazi Specijalnog suda u Beogradu zbog sumnje da je 2009. zaključio fiktivni ugovor o pozajmici sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana.

Kako se sumnja, tim ugovorom je u legalne tokove ubačeno skoro dva miliona evra.

Šarića je saslušao istražni sudija u prisustvu advokata i zamenika tužioca, pošto se ova istraga vodi po odredbama starog Zakonika o krivičnom postupku, jer je pokrenuta prije stupanja na snagu novog zakonika, rekla je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić.

Šariću se, kako je navela, na teret stavlja krivično djelo pranje novca.

Ugovor o kome je riječ sklopljen je u avgustu 2009. godine, prije akcije "Balkanski ratnik", koja je počela 15. oktobra, nakon koje je raspisana potjernica za Šarićem. Prema tom ugovoru, Šarić je 1.860.000 eura pozajmio od Radulovića, a vraćanje je garantovao Šarićevom vilom na Tatarskom brdu u Novom Sadu.

Sumnja se, međutim, da je riječ o pranju novca i da nikakve pozajmice nije bilo. Istragom je obuhvaćen i Radulović, ali on je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Radulović i Šarić su već na optužnicama tužilaštva za organizovani kriminal, koje se tiču pranja novca, kao i krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Protiv Darka Šarića do sada je podignuto ukupno sedam optužnica zbog sumnje da je oprao 22 miliona eura. Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog šverca više od 5,7 tona kokaina.
XS
SM
MD
LG