Dostupni linkovi

Crnogorski ljekari sjutra će odati počast ubijenom doktoru iz Srbije


Crnogorski ljekari sutra će prekinuti rad na 15 minuta u znak protesta i solidarnosti povodom ubistva kolege Slobodana Lukića iz Kraljeva.

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Crne Gore, Vladimir Dobričanin rekao je da će rad biti obustavljen od devet do devet sati i 15 minuta, u svim zdravstvenim ustanovama, prenose podgoričke Vijesti.

"Duboko nas je potresla vijest o tragediji srpskog zdravstva ubistvom kolege Dr Slobodana Lukića. Nažalost, ovo je samo posljedica svega na šta smo svi iz regiona godinama ukazivali“, rekao je Dobričanin.

Prema njegovim riječima, sve učestaliji napadi na doktore kulminirali su na dan svirepog ubistva Lukića.

"Da to nije samo problem u Srbiji govore i podaci iz Crne Gore i okruženja. Posledice mogu biti katastrofalne, što je nažalost, Srbija prva osjetila“, kazao je Dobričanin, prenose Vijesti.me.

On je, u ime crnogorskih ljekara, uputio saučešće porodici Lukić, zdravstvenom centru Studenica i zdravstvenom sistemu Srbije.

U posljednje vrijeme, zabilježeno je nekoliko slučajeva napada na ljekare i medicinsko osoblje u Kliničkom centru Crne Gore, pa je aktuelizovan zahtjev da se u bolnicama uvede policijska zaštita.

Ljekar Slobodan Lukić ubijen je prije par dana u Kraljevu kada je na njega pucao nezadovoljni pacijent.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG