Dostupni linkovi

Josipović: Hrvatska vlada je u svojevrsnoj krizi


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako smjena ministra finansija Slavka Linića govori o tome da se radi o "svojevrsnoj krizi Vlade".

"Čim odlazi važan ministar onda jest riječ u svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao", rekao je Josipović te ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima dio demokracije.

Josipović nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci.

Ne komentarišem stranačke odnose, istakao je predsjednik Hrvatske u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.

Komadina je rekao da su juče na sjednici predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranci nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije.

"Dogovor je da se maskimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci", rekao je Komadina.

Premijer Zoran Milanović smijenio je u utorak ministra finansija Slavka Linića zbog sumnji da je u aferi Spačva zloupotrijebio položaj i oštetio državni budžet.Linić to negira i najavljuej da će sve o premijeru reći nakon izbora, jer svojoj stranci želi sve najbolje.

Za razliku od predsjednika Josipovića ministri u Milanovićevoj vladi kažu da je vlada stabilna nakon Linićeve smjene.

Sam premijer Zoran Milanović poručio je danas ministrima da će odgovarati svako ko bude štitio nepravilnosti i ne bude mu direktno odgovarao na naloge.

"Dok sam predsednik vlade na pitanja i naloge koje upućujem, odgovaraće se direktno, a ne medijima. I svako ko bude štitio nepravilnosti koje uočim, i kada ih uočim, pa makar i pogrešio, a o tome me ne izvesti - odgovaraće ", rekao je Milanović na početku sjednice vlade.
XS
SM
MD
LG