Dostupni linkovi

Lukač: Uskoro ćemo loviti "velike ribe"


Direktor Federalne uprave policije (FUP) BiH Dragan Lukač najavio je hapšenje takozvanih "velikih riba".

Lukač je izjavio u intervjuu za Klix.ba kako se posljednjih mjeseci suočava s intenzivnim pokušajima da ga se ukloni sa čela te institucije.

Smatra kako razloge treba tražiti u činjenici da FUP provodi istrage u više slučajeva od kojih bi neki mogli rezultirati procesuiranjem, pa i hapšenjem poznatih i uticajnih osoba, "velikih riba".

"Radimo jedan broj osjetljivih predmeta gdje se može raditi o ozbiljnim posljedicama u širem smislu.Neki ljudi misle da ako ja neću bit ovdje, da od toga neće biti ništa. Mislim da griješe. Neće propasti država ako nema Lukača... Ali, nekim pojedincima bi bilo u interesu da neko drugi ovdje sjedi", kaže Lukač.

Na pitanje da li će biti krupnih riba Lukač je rekao da tenutno rade na jednom dosta ozbiljnom predmetu vezano za namjensku industriju.

"Tu ima dosta ozbiljnih indicija u vezi s nezakonitostima iz nadležnosti koja se nas tiče. U narednih 10 do 15 dana ćemo završiti prvi dio našeg postupanja. Radimo po zahtjevu Državnog tužilaštva. Možda će se tu pojaviti neka imena koja su, da tako kažem, poznata" , naveo je prvi čovjek Federalne policije.
XS
SM
MD
LG