Dostupni linkovi

CG mediji: Tužilaštvo istražuje Marovića


Vrhovno tužilaštvo Crne Gore otvorilo je istragu protiv potpredsednika DPS Svetozara Marovića radi ispitivanja porekla njegove imovine, piše list "Dan".

Istraga protiv Marovića pokrenuta je, nakon pretkrivičnog postupka, tokom kojeg su pre dva dana saslušani podgorički biznismen Zoran Mugoša i njegov poslovni saradnik Rajko Medenica, vlasnici agencije "Perjanik" i bivši pripadnici specijalne antiterorističke jedinice, saopšteno je iz tužilaštva.

Zamenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević uzela je izjave od dvojice biznismena zbog sumnje da su poslužili kao paravan za Marovićevu sumnjivu imovinu i da su se u ime potpredsednika DPS-a bavili trgovinom nekretninama.

Mugoša i Medenica su u tužilaštvu odgovarali i na pitanja "o sumnjivim ugovorima" koje su sklapali u ime firme "Perjanik".

"Dan" saznaje da će po nalogu tužioca biti izvršena kontrola imovine koju je Marović neposredno nakon što je uhapšen njegov brat Dragan prepisao na ime Zorana Mugoše.

"Marović je u januaru 2011. godine na Mugošu prepisao kuću u Krimovici i stan u Budvi", navodi "Dan" i dodaje da je ta imovina prenesena na osnovu pozajmice od 500.000 evra, dok je Marovićev sin Miloš na osnovu kupoprodajnog ugovora prepisao stan u Budvi na ime podgoričkog biznismena.

Sve je urađeno, piše "Dan", da bi se ta imovina sakrila i sačuvala.
XS
SM
MD
LG