Dostupni linkovi

Obersnel: Nećemo rušiti SDP ni na koji način


Dan nakon smjene ministra financija Hrvatske Slavka Linića, SDP će održati sjednicu Predsjedništva stranke. Izjave pojedinih SDP-ovaca, unatoč suprotnome stavu predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, navode nas da na sjednici očekujemo oštre, polemičke tonove.

Nakon vijesti o Linićevoj smjeni riječki SDP održao je sastanak na kojem je, navodno, dogovorena strategija uoči današnje sjednice Predsjedništva.

Najoštriji kritičar smjene ministra financija je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a sjednica na kojoj se očekuje rasprava o posljednjem Milanovićevu potezu počinje u 17 sati.

U emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog Obersnel je rekao kako od današnje sjednice ne očekuje ništa. Za nešto oštriju reakciju riječkog SDP-a, Obersnel je rekao da je logična jer je premijer uživao njihovo nepodijeljeno povjerenje i nisu očekivali takav odnos prema svom članu. "Ovo nije nimalo jednostavna situacija za nas. Ta odluka nije donesena na pravi način. Ostavlja mučan dojam da se Linića miče zbog lošeg rada ili nekih nelegalnih aktivnosti u ministarstvu", dodao je Obersnel.

"O nekim odnosima unutar SDP-a raspravit ćemo unutar same stranke, SDP nećemo rušiti ni na koji način!, istaknuo je.
XS
SM
MD
LG