Dostupni linkovi

Linić:SDP sve najbolje, o premijeru nakon izbora


Smijenjeni hrvatski ministar finansija Slavko Linić poručio je da je sve u slučaju Spačva radio po zakonu, da je smjena odluka premijera koju prihvata a da će sve što misli o premijeru Zoranu Milanoviću reći nakon izbora.

'Želim jasno reći da je sve o predstečajnoj nagodbi vezano za Spačvu - učinjeno sukladno zakonu. To je razlog zašto Spačva danas posluje dobro i svoje obveze plaća redovito. Sukladno zakonu sve smo objavili na portalu Ministarstva financija. Izjavio je to na konferenciji za novinare smijenjeni ministar financija Slavko Linić.

'Danas Spačva d.d. redovito uplaćuje prihode u proračun i izvršava obveze prema vjerovnicima za to je do sad uplaćeno 18,96 milijuna kuna. To je rezultat predstečajne nagodbe. Nismo samo spasili 600 radnih mjesta, nego punimo proračun i izvršavamo obveze', dodao je Linić.

"Moja smjena odluka je premijera i ja je prihvačam", kazao je Linić. Stranci je poručio da je puno dao za nju i njezin rad - želi joj sve najbolje na predstojećim izborima.

'Sve što mislim o premijeru i odnosima u stranci reći ću nakon 25. svibnja', dodao je Linić. Zahvalio se svim suradnicima u Ministarstvu financija za koje je rekao da su bili izvanredni - od portira, do pomoćnika.

Svom nasljedniku kojeg je danas istovremno imenovao premijer Zoran Milanović,Borisu Lalovcu, nejgovom dosadašnjem zamjeniku, zaželio je sve najbolje.

Slavko Linić šesti je ministar koji je napustio Vladu Zorana Milanovića, ali je prvi kojeg je smijenio premijer.
XS
SM
MD
LG