Dostupni linkovi

Crna Gora:Saslušani bivši pripadnici specijalne jedinice


Bivši pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministartsva unutrašnjih poslova Zoran Mugoša i Rajko Medenica saslušani si u svojstvu svjedoka u vezi sa sumnjivim kupovinama zemljišta u Budvi.

Vijesti pišu da je specijalna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović na pragu je da pokrene krivični postupak protiv Olivere Ilinčić, nekadašnje savjetnice u kabinetu bivšeg predsjednika SCG Svetozara Marovića, ali i direktorice u firmi, koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Bivši pripadnici SAJ-a, kako prenose Vijesti, nakon nezavisnosti Crne Gore postali su jedni od bitnijih igrača na tržištu nekretnina, a u jednom poslovnom aranžmanu u Budvi, sarađivali su i sa firmom gdje je direktorica bila Ilinčić.

Tužiteljku je tokom ispitivanja Mugoše i Medenice interesovalo kakvi su bili kupoprodajni dogovori prilikom preprodaje 5,5 hektara zemlje na lokalitetu Velje ploče na periferiji Budve.

Taj kompleks su od starosjedilaca prvo kupili Mugoša i Medenica, a potom su ga preprodali firmi „Good location properties“, iza koje stoje britanski investicioni fond, a koje je zastupala Ilinčićeva.
XS
SM
MD
LG