Dostupni linkovi

Milanović smijenio Linića


Hrvatski premijer Zoran Milanović smijenio je danas ministra finansija Slavka Linića i na njegovo mjesto predložio Borisa Lalovca, dosadašnjeg Linićevog zamjenika.

Milanović je to objavio na vanrednoj konferenciji za medije Banskim dvorima koja je počela u 11 sati.

Linićeva smjena očekivala se od juče, nakon teksta u Jutarnjem listu u vezi sa predstečajnom nagodbom o vinkovačkoj Spačvi u kojem se tvrdi da je ministar Linić oštetio državu za 27 miliona kuna ( više od 3 miliona eura), jer je lično potpisao odluku da se poreski dug Spačve prebije zemljištem.

Prema navodima hrvatskih medija, Linić je potpisao odluku kojom je njegovo ministarstvo za zemljište, koje je prema procjenama Poreske uprave vrijedno šest miliona kuna, dalo 33,5 miliona kuna.

Linić međutim tvrdi da je riječ o procjeni koja nije provedena na temelju zakonskih propisa i koja je neutemeljena i napravljena mimo pravila struke.

Linić je jutros bio u Vladi odakle je izašao posle 20-ak minuta bez komentara.

"Ne vidim više razloga za saradnju s ministrom finansija Slavkom Linićem. Kao ministar odradio je veliki posao, koji će biti vidljiv i u više mandata. Na tome mu zahvaljujem", rekao je premijer Milanović , predlažući da ga zamijeni Boris Lalovac

Radi se o obrazovanom i mladom stručnjaku, koji poznaje sve procese i posao može početi raditi odmah, rekao je hrvatski premijer za Linićevog nasljednika.
XS
SM
MD
LG