Dostupni linkovi

Sindikat medija Crne Gore pozvao "Pet minuta gromoglasne tišine"


Sindikat medija Crne Gore pozvao je novinare i medijske radnike da sutra simboličnom akcijom "Pet minuta gromoglasne tišine" upozore čitaoce, gledaoce i slušaoce na sve lošiji položaj novinara i medija.

Iz Sindikata medija, povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija, ocijenili su da crnogorski novinari i medijski radnici taj dan dočekuju duboko podijeljeni i obespravljeni, jer ih društveno okruženje i dominantne uređivačke politike svrstavaju na suprotstavljene strane, slabeći tako esnafsku solidarnost i sposobnost da se odupru pritiscima menadžmenta.

"Sindikat medija Crne Gore, povodom Svjetskog dana slobode medija, poziva članstvo, kao i sve novinare i medijske radnike da sutra od 11.55 do 12.00 sati simboličnom akcijom `Pet minuta gromoglasne tišine` upozore svoje čitaoce, gledaoce i slušaoce na sve lošiji položaj novinara i medija, čime se direktno ugrožava sloboda medija i pravo javnosti na kvalitetno informisanje", ističe se u saopštenju.

Iz Sindikata su ukazali da su se između dva praznika desili novi fizički i verbalni napadi na medije i novinare u Crnoj Gori.

"Najprimitivnije uvrede upućene su članovima medijske zajednice, od kojih nisu bile pošteđene ni njihove porodice. Postavljane su eksplozvne naprave i uništavana privatna i imovina medijskih organizacija, a naše kolege bili su brutalno pretučene. Istovremeno, izostala je odlučna akcija državnih organa da otkriju i procesuiraju počinioce i nalogodavce ovih nedjela", vadedeno je iz te organizacije.
XS
SM
MD
LG