Dostupni linkovi

Hegel: SAD će nastaviti da podržavaju Grnu Goru


Crna Gora je u prethodnom periodu ostvarila značajan napredak po pitanju modernizacije i reforme sektora odbrane, konstatovao je državni sekretar za odbranu Sjedinjenih Američkih Država Čak Hegel.

Hegel je, u razgovoru sa ministricom odbrane Milicom Pejanović-Đurišić, govoreći o predstojećem NATO samitu, ohrabrio Crnu Goru da nastavi sa reformskim procesima, izražavajući punu spremnost za nastavak podrške.

Hegel je posebno odao priznanje rezultatima koje ostvaruju pripadnici crnogorske Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, iskazujući podršku u nastojanjima Crne Gore da i na ovaj način doprinosi izgradnji globalnog mira i stabilnosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pejanović-Đurišić je potvrdila spremnost i posvećenost Crne Gore realizaciji aktivnosti iz evroatlantske agende, posebno u oblastima koje su zahtijevale dodatne rezultate i unaprijeđenja.

Istakla je da je postignut značajan napredak u oblastima vladavine prava i borbe protiv korupcije, povećanju podrške javnog mnjenja za pridruženje NATO Alijansi, nastavku reformi u bezbjednosnom sektoru, kao i nastavku opremanja i modernizacije Vojske Crne Gore.

Crna Gora se nada pozivnici za članstvo u NATO na predstojećem samitu u Velsu.
XS
SM
MD
LG