Dostupni linkovi

Sirija: 11 djece ubijeno u napadu


Najmanje 18 civila, među kojima 11 djece, ubijeno je u Siriji, u dvostrukom bombaškom napadu na dva mjesta u provinciji Hama, javila je državna agencija Sana.

Jedan terorista aktivirao je eksploziv u autumobilu bombi u mjestu Džibrin, na jugozapadu Hame.Ubijeno je 17 civila, među kojima 11 dece, a ranjeno je više od 50 osoba", navedeno je u saopštenju sirijske agencije.

Napad je izvršen i u mestu el-Humeiri, gdje je stradala jedna osoba.

Prema izveštaju Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, u dva napada je stradalo 15 ljudi. Ta organizacija podsjeća da u mjestima Džibrine i el-Humeiri većinu stanovništva čini religiozna manjina Alavita, kojima pripada i predsjednik Sirije Bašar al Asad.

Dvostruki bombaški napad izvršen je i u utorak u jednom kvartu u Homsu, u kojem takođe većinu stanovništva čine Alaviti. Tada je stradalo najmanje 100 ljudi, uglavnom civila. Pripadnici ekstremnog pokreta Nusra front preuzeli su odgovornost za taj napad.

Napadi se dešavaju uoči predsjedničkih izbora u Siriji, zakazanih za 3. jun, na kojima se očekuje pobjeda Bašara al Asada.
XS
SM
MD
LG