Dostupni linkovi

Urušio se rudnik u Kolumbiji


Prilikom urušenja jednog od mnogih kolumbijskih rudnika, koji rade bez dozvole, tri osobe su poginule, a 13 se vodi kao nestalo. Spasioci su saopštili da je radnike zatrpalo više tona blata i stena.

Među nestalima u tragediji koja se pre 24 sata desila u zapadnoj Kolumbiji ima i žena i muškaraca, izjavio je Aleksander Sanćes iz Crvenog krsta u kolumbijskoj državi Kauka.

Sinoć je objavljeno da je nestalo 30 osoba, ali je, u međuvremenu, taj broj promenjen na 13.

Broj nestalih bi, ipak, mogao porasti zato sto je cifra kojom se u ovom trenutku barata zasnovana na izveštajima rodbine, tako da bi još ljudi moglo da prijavi nestanak članova svojih porodica.

Policija u Kauki je rekla da su tri tela izvučena iz zatrpanog rudnika, prenosi AFP.

Spasioci čekaju teške mašine da uklone dovoljno blata da mogu da pošalju pse tragače. Ali oni kažu da treba ukloniti još mnogo zemlje.

Šef vatrogasne službe u Kauki Viktor Klaros je reako da se neserća dogodila u rudniku blizu grada Santander de Kilićao, gde su rudari vadili zlato bez licence.

Kolumbija ima više od 14.000 rudnika, od kojih više od polovine rade bez odgovarajućih dozvola, rekli su zvaničnici. Vlada je čak konfiskovala opremu za iskopavanje u nekim nezakonitim rudnicima.
XS
SM
MD
LG