Dostupni linkovi

U sukobima u Jemenu 13 mrtvih


U sukobima i vazdušnim napadima u južnom i centralnom dijelu Jemena danas je ubijeno 13 pripadnika Al kaide, među kojima je lokalni vođa Abu Moslem al Uzbeki, saopšteno je iz jemenskog Ministarstva odbrane.

Pobunjenici iz redova Al kaide ostavili su danas zasjedu u provinciji Bajda gdje je prolazio vojnik konvoj.

U sukobu koji je uslijedio poginulo je šestoro pripadnika ekstremističke mreže, trojica vojnika i plemenski vojnik, navodi se u saopštenju.

Jedan vojni zvaničnik rekao je da su u konvoju vozila bili guverner provincije Bajda Daher al Čadadi, kao i više vojnih i policijskih zvaničnika, ali da oni nisu povrijeđeni.

Na jugu Jemena vojni avioni su uz podršku kopnenih snaga gađali položaje Al kaide u Raidi, lokalitetu u provinciji Čabva, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Tri vozila su uništena, a šestorica pripadnika Al kaide koja su bila u njima su poginula, prenosi AFP. U provinciji Abjane vladine snage su ubile lokalnog vođu Al kaide na arabijskom poluostrvu Abua Moslema al Uzbekija.

Ministar odbrane Mohamed Naser Ahmed naveo je da će borba protiv terorizma u Jemenu trajati sve dok ne budu uništeni svi teroristi.
XS
SM
MD
LG