Dostupni linkovi

Tužilaštvo predlaže ukidanje pritvora za čelnike Opštine Budva


Specijalna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori, Đurđina Ivanović podnijela je danas prijedlog sudiji za istrage Višeg suda da se gradonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću i bivšoj bankarki Jelici Petričević - ukine pritvor.

Prema saznanjima Portala Analitika sudija je već donio rješenje o ukidanju pritvora i poslao ga u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spuž tako da će osumnjičeni biti na slobodi popodne.

Specijalno tužilaštvo je tokom istrage završilo saslušavanje svih svjedoka i tokom mjeseca će biti okončana istraga i Specijalno tužilaštvo će odlučiti o podizanju optužnice.

Gradonačelnik Budve, bivši menadžer tog grada i nekadašnja direktorica Prve banke terete se da su učestvovali u nezakonitoj prodaji 27.000 kvadrata državne zemlje na brdu Košljun, čime su, navodno, oštetili gradski budžet za skoro dva miliona eura.

U ovom predmetu okrivljen je i Budvanin Vido Rađenović vlasnik firme “SP Luna”, koja je na tenderu kupila spornu zemlju. Njemu se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, a za njega Tužilaštvo nije tražilo pritvor.
XS
SM
MD
LG