Dostupni linkovi

Vlada Srbije donela odluke o radnom vremenu i korišćenju službenih auta


Vlada Srbije donela je danas odluku da u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama vlade, javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vreme bude od 7.30 do 15.30 i usvojila Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila.

Kako je saopšteno nakon sednice Vlade Srbije, odluka o novom radnom vremenu doneta s ciljem postizanja bolje i efikasnije organzacije radnog vremena.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila koja koriste organi državne uprave, drugi državni organi i javne agencije.

Uredbom je propisano da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsednik Republike, predsednik Skupštine, predsednik i potpredsednici vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Takodje, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Vlada Srbije je donela zaključak kojim se Projekat uredjenja dela priobalja Beograda - "Beograd na vodi", utvrdjuje kao projekat od značaja za Srbiju.

Za generanog sekretara vlade imenovan je Novak Nedić, a za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.
XS
SM
MD
LG