Dostupni linkovi

Sirija: U dvostrukom napadu u Homsu poginulo 100 ljudi


Najmanje 100 ljudi, među kojima gotovo 80 civila, stradalo je u sirijskom gradu Homsu, u dvostrukom bombaškom napadu, novi je bilans žrtava koji je objavljen danas.

Napad automobilom bombom na kvart u Homsu, koji drže sirijske vlasti, dogodio se juče, kada je poginulo najviše ljudi od početka sukoba koji u Siriji traje tri godine.

Odgovornost za napad preuzela je fundamentalistička grupa el Nusra front.

Ekstremisti iz organizacije "Islamska država Iraka i Levanta", koji se bore na strani pobunjenika, saopštili su ranije da su u mjestu Raka na sjeveru razapeli dvije osobe osumnjičene za jedan napad i ubile još pet ljudi.

Ranije je obajavljeno da je u Damasku poginulo 14 osoba, i da je 86 povrijeđeno juče u eksploziji četiri bombe bačene na Institut za vjerske studije.

U Alepu je danas stradalo najmanje devetoro ljudi, uključujući i troje dece, kada je u napadu vladinih vazdušnih snaga pogođena škola u tom gradu na sjeveru zemlje.

Napad su izvele snage lojalne predsedniku Bašaru el Asadu koje pokušavaju da povrate kontrolu nad ovim gradom, navela je agencija AP.

Provladine snage često izvode napade na Alepo pri čemu su civilne žrtve sve česće.

Više od 150.000 osoba ubijeno je u Siriji od početka sukoba u martu 2011. godine, dok je 2,6 miliona bilo primorano da napusti svoje domove.
XS
SM
MD
LG