Dostupni linkovi

Policija u Agenciji za privatizaciju u Prištini od jutra


U Prištini od ranih jutarnjih sati policija pretresa prostorije kosovske Agencije za privatizaciju, a mediji navode da je zbog malverzacija uhapšeno 12 ljudi.

Portparol policije Kosova Baki Kelani izjavio je za "Express" da je u toku velika policijska operacija, ali nije saopštio detalje.

Izvori unutar policije su rekli da je do ovog trenutka uhapšeno 12 osoba, među kojima ima zvaničnika Agencije za privatizaciju, poslanika i zvaničnike opštine Podujevo.

Prema navodima medija, policija pretresa i kuću bivšeg člana Borda za privatizaciju i poslanika Demokratskog saveza Kosova (DSK) Nasera Osmanija, za koga se sumnja da je bio uključen u malverzacije sa nekretninama u Agenciji za privatizaciju.

Osmani nije bio kod kuće i mobilni telefon mu je isključen, a DSK je saopštio da je on van Kosova, tvrde da nije pobegao i da će se za "nekoliko sati vratiti" u Prištinu i javiti policiji.

Lista osumnjičenih je velika, a među njima su sadašnji i bivši zvaničnici kosovske Agencije za privatizaciju Naim Avdiu, Melita Imeraga, Adrian Keljmendi, Nehat Islami i Kresnik Leši.

Osumnjičene su i tri sobe koje imaju diplomatski imunitet - Lisa Brodej, Hubert Vasman i Muhamed Omran, javio je "Express".
XS
SM
MD
LG