Dostupni linkovi

Novi 48-satni štrajk londonske podzemne željeznice


Zaposlenici londonske podzemne željeznice počeli su novi 48-satni štrajk protiv ukidanja 960 radnih mjesta na prodaji putničkih karata nakon neuspjeha pregovora između uprave i sindikata.

Štrajk je počeo u ponedjeljak navečer u 21 sat po mjesnom vremenu, pošto su tijekom dana propali pregovori između uprave i sindikata RMT (Rail, Maritime and Transport union). Očekuje se da će štrajk završiti u četvrtak ujutro, piše BBC. Dodaje da je služba za mirenje Acas objavila da je na raspolaganju objema stranama za razgovore.

Predstavnici sindikata i uprave londonskog metroa sastali su se više od 40 puta uz posredovanje Acasa tijekom 48-satnog štrajka u veljači no uprava je u utorak ujutro napustila pregovore. Idući štrajk planiran je za 5. svibnja i treba potrajati tri dana, prenosi agencija AFP.

U veljači su milijuni putnika bili u nevolji jer su deseci postaja podzemne željeznice bili zatvoreni i promet je bio poremećen na osam od 11 linija, što je izazvalo katastrofalne prometne čepove u glavnom gradu Velike Britanije.
Londonski metro, najstariji na svijetu, svakog dana preveze oko četiri milijuna putnika.
XS
SM
MD
LG