Dostupni linkovi

SAD: Nove sankcije Rusiji


SAD nameravaju da početkom naredne sedmice uvedu dodatne sankcije Rusiji zbog njenih aktivnosti u Ukrajini. Kako je izjavio zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Entoni Blinken, sankcije će, između ostalog, važiti i za nekoliko fizičkih i pravnih lica, kao i za ruski vojnoindustrijski kompleks.

Blinken je, kako prenosi Asošijeted pres, rekao za CNN da će sankcije uticati na ljude najbliže ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Nešto ranije, američki predsednik Barak Obama je u Maleziji rekao da će SAD biti u jačoj poziciji za "odvraćanje Putina" kada ruski predsednik vidi da je svet ujedinjen u kažnjavanju Rusije.

Obama je odbacio predloge da SAD same uvedu šire ekonomske sankcije protiv Rusije i istakao da SAD i Evropa moraju da deluju zajedno, prenela je agencija AP. Prema njegovim rečima, pogrešno je misliti da će biti postignut efekat ako SAD budu postupale samostalno, bez "sektorskih sankcija" EU i da je zajednička akcija najbolji način.

"Važno je da preduzmemo dodatne mere kako bismo Rusiji poslali poruku da destabilizujuće aktivnosti u Ukrajini moraju da budu obustavljene", rekao je Obama.
XS
SM
MD
LG