Dostupni linkovi

Srbija: Operativni centar prestao da radi



Operativni centar Auto-moto saveza Srbije (AMSS) prvi put u 34 godine danas je potpuno prekinuo rad, jer su zaposleni napustili prostorije da bi pokazali neslaganje sa radom generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića.

Zbog toga decenijama poznati broj za informacije i pomoć na putu vozačima više ne radi.

Prestankom rada Operativnog centra domaći i strani vozači ostaju bez informacija o uslovima saobraćaja, kao i bez mogućnosti za pomoć u slučaju nezgode.

Prema riječima radnika AMSS, pritisak smijenjenog rukovodstva postao je neizdrživ kada je u prostorije Saveza i operativnog centra ušlo nepoznato privatno obezbjeđenje, prenose beogradski mediji.

Aleksandar Nikačević je sa mjesta generalnog sekretara smijenjen na dvije vanredne skupštine AMSS, a kao razlog navedene su njegove "kriminalne radnje i delovanje", koji traju više godina.

Na zahtjev radnika, Nikačević je prije nekoliko dana u Agenciji za privredne registre prvo bio izbrisan kao ovlašteno lice, da bi istog dana to rješenje poništeno.

AMSS već nedjeljama praktično radi u uslovima štrajka, uz minimum rada. Za ponedjeljak je najavljen novi protest zaposlenih iz cijele Srbije.
XS
SM
MD
LG