Dostupni linkovi

SO Severna Mitrovica nije usvojila izmene Statuta


Treća redovna sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica u petak je odložena, a izmene opštinskog Statuta nisu usvojene.

Predsednica Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović rekla je da su odbornici na sednici usvojili dnevni red i da su imali kvorum za rad, ali da je do prekida sednice došlo zbog toga što je bilo problema koji se tiču zamene dva odbornika iz Građanske inicijative Srpska i jednog odbornika iz Građanske inicijative SDP -Oliver Ivanović.

Na sednici su trebale biti usvojene izmene i dopune Statuta opštine Severna Mitrovica, ali do toga, prema rečima Božovićeve nije došlo zbog toga što je traženo da umesto - Zakona o lokalnoj samoupravi stoji - Kosovski zakon o lokalnoj samoupravi.

„Pojedine tačke odnose se na sve četiri Skupštine na severu, ali što se tiče Kosovske Mitrovice jedinu primedbu koju su oni od nas tražili, a mi smo izvršili neke izmene, nije da nismo, jesmo, ali osnovnu stvar što su oni tražli i čak mislim da je to bilo prilično tendeciozno, jeste da isključivo stoji - kosovski zakon o lokalnoj samoupravi. Mi smo se u našem Statutu, preambuli pozvali na Briselski i sporazum na Povelju EU i pozvali smo se na zakon o lokalnoj samoupravi. Oni su isključivo tražili da stoji - kosovski. Mi tako nešto nismo mogli da stavimo, po nama se to i podrazumeva i nismo videli razlog da nešto tako trebamo da menjamo“, objasnila je predsednica Skupštine opštine Severna Mitrovica.
XS
SM
MD
LG