Dostupni linkovi

Srbija: Potraga za telima dece se nastavlja


Nastavlja se potraga za telima jedanaestomesečnog M.M. i njegove trogodišnje sestre M.M. koje je odnela nabujala Turijska reka u selu Benovac.

Pripadnici žandarmerije, ronioci i vatrogasci potragu su prekinuli sinoć oko 21.30 časova, rekao je Tanjugu portparol niške Policijske uprave Aleksandar Slavković. Prema njegovim rečima, ekipe spasilaca pretražile su korito Turijske reke do ušća u Južnu Moravu više puta tokom dana, ali su svi napori bili bezuspešni.

Potraga je počela u prepodnevnim časovima, odmah posle prijave da je nestalo dvoje male dece u aleksinačkom selu Bankovac

Sinoć je završen i uviđaj policije i istražnog suda kako bi se otklonila svaka sumnja da bi smrt dece mogla biti nasilna ili namerna.

"Istragom je utvrđeno da je smrt dvoje dece u selu Bankovcu bila zadesna", rekla je za Tanjug Maja Stojiljković.

Kako se pretpostavlja, beba je bila u rukama majke B.M, a trogodišnja devojčica je bacala kamenčiće u reku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase devojčicu, ali ih je bujica sve povukla. Meštanin koji je prolazio uspeo je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnela decu, čija tela sada traže policija i vatrogasne službe.
XS
SM
MD
LG