Dostupni linkovi

Osnivač Vkontakte napustio Rusiju zbog pritiska vlastiOsnivač najpopularnije ruske društvene mreže sa više od 100 miliona korisnika, Vkontakte, Pavel Durov napustio je Rusiju jer je, kako je naveo, odbio da sarađuje sa
vlašću, naveo je portal Tekkranč (Techcrunch).

Durov je naveo da "nema nameru da se vraća", jer je " nažalost, zemlja nespojiva sa internet-biznisom u sadašnje vreme", prenosi portal.

On je kao razlog za odlazak iz zemlje naveo administrativni pritisak na rukovodstvo mreže.

"Bojim se da puta nazad nema nakon što sam javno odbio da sarađujem sa ljudima iz vlasti. Oni ne mogu da me podnesu", naveo je Durov.

On je ranije izjavio da vlasti vrše na njega pritisak i da je u konfliktu s Federalnom službom bezbednosti (FSB), a 21. aprila je napustio mesto generalnog direktora mreže.

Durov je 16. Aprila saopštio da se na njega vrši pritisak da u Vkontakte bude blokirana antikorupciona grupa opozicionara Alekseja Navalnog, ali da je taj zahtev odbio.

Durov je naveo i da je imao i konflikt sa FSB zbog zahteva da otkrije lične podatke organizatora kijevskih protesta, odnosno "evromajdana", posle čega je bio prinuđen da proda deo akcija u toj mreži.
XS
SM
MD
LG