Dostupni linkovi

Crna Gora: Ispitivanje sumnjivih biznismenaPolicija provjerava nekoliko crnogorskih biznismena iz Podgorice, Bara i Budve zbog sumnje da, kupovinom nekretnina i otvaranjem hotela i drugih ugostiteljskih objekata na Zlatiboru, "peru" sumnjivo stečen novac.

S obzirom na to da policija sumnja da je riječ o ulaganju sumnjivo stečenog novca, najvjerovatnije od prodaje droge, ovi biznismeni su pod pojačanom prismotrom koja podrazumijeva praćenje i kontrolu njihovih telefonskih komunikacija, pišu crnogorski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama više policijskih izvora iz Srbije i Crne Gore, riječ je o osobama koje su i u evidencijama crnogorske policije označene kao pripadnici nekih ovdašnjih kriminalnih grupacija.

Ove sumnje u svojim izjavama potvrđuje i Milan Stamatović, gradonačelnik Čajetine, opštine kojoj pripada područje Zlatibora.

"Najveći dio placeva na Zlatiboru kupili su ljudi sa Crnogorskog primorja", rekao je Stamatović za RTS. On je i ranije upozoravao da placeve na Zlatiboru kupuju "sumnjiva lica" iz Crne Gore.

Prema tvrdnjama Stamatovića, Zlatibor je "okupirala" građevinska mafija koja kupovinom i izgradnjom objekata, uglavnom apartmana, legalizuje "prljav" novac.
XS
SM
MD
LG