Dostupni linkovi

Nikolić daje mandat Vučiću da sastavi novu vladuPredsjednik Srbije Tomislav Nikolić povjerit će danas lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću mandat da sastavi novu vladu.

Prethodno će Nikolić na kosultacijama s predstavnicima koalicije oko SNS-a razgovarati o novoj vladi koja bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude formirana do 27. aprila.

Nikolić je u četvrtak 17. aprila počeo konsultacije o novoj vladi s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament.

Poslije konsultacija u četvrtak, predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor rekao je da je predsjednika Srbije izvjestio o stavu SVM da bude dio parlamentarne većine, a predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je koalicija oko socijalista spremna da bude dio parlamentarne većine.

Predsjedništvo SPS-a je u četvrtak na sjednici održanoj poslije konsultacija kod predsjednika Srbije odlučilo da prihvati prijedlog lidera SNS-a i budućeg premijera Aleksandra Vučića o učešću u novoj Vladi Srbije.

SNS je na izborima 16. marta osvojio 158 poslaničkih mandata, SPS 44, a SVM šest mandata.
XS
SM
MD
LG