Dostupni linkovi

Kuršumlija: vanredna situacija zbog poplava



U opštini Kuršumlija danas je proglašena vanredna situacija zbog opasnosti od poplava. Tokom protekle noći zbog izlivanja reke Toplice poplavljeno je desetak kuća u kuršumlijskom naselju Kastrat, a njihovi stanovnici su evakuisani.

Reka Toplica i dalje je u porastu, kao i reke Banjska i Kosanica, zbog čega je nastavljena evakuacija stanovništva iz kuća u okolnim kuršumlijskim naseljima.

Zbog izlivanja Kosanice i velikog odrona presečen je put prema Prolom Banji, a uskoro će biti prekinut saobraćaj i na magistalnom putu Niš - Priština, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, zaposleni u Direkciji za izgradnju i u komunalnim preduzećima u Kuršumliji cele noći su džakovima peska bez uspeha pokušavali da spreče da u kuće prodre voda, čiji je nivo porastao za gotovo jedan metar.

Pošto su osim Kastrata ugrožena i druga kuršumlijska naselja, noćas su teškim mašinama podizali zidove od zemlje kako bi sprečili da voda ugrozi i kuće u naselju Rasadnik.

Istovremeno, zbog izlivanja reke Banjske kod Kuršumlijske Banje ugroženo je šest seoskih domaćinstava, a put do te banje je neprohodan jer je prekriven vodom.

U selu Rudare zbog izlivanja reke Kosanice ugroženo je šest seoskih domaćinstava.

Zbog izlivanja Žute Reke ugroženo je više mostova i staza koji vode do Đavolje Varoši, kao i ugostiteljski objekti, rekao je Beti upravnik tog lokaliteta Radoje Stepanović i dodao da je zbog vode neprohodan i kolovoz.
XS
SM
MD
LG