Dostupni linkovi

Kuršumlija: izlile se četiri rekeU toku protekle noći u Kuršumliji su se izlile četiri reke, a ugroženo je više desetina kuća.

Tokom protekle noći zbog izlivanja reke Toplice poplavljeno je desetak kuća u kuršumlijskom naselju Kastrat, a njihovi stanovnici su evakuisani, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, zaposleni u Direkciji za izgradnju i u komunalnim preduzećima u Kuršumliji cele noći su džakovima peska bez uspeha pokušavali da spreče da u kuće prodre voda, čiji je nivo porastao za gotovo jedan metar.

Pošto su osim Kastrata ugrožena i druga kuršumlijska naselja, noćas su teškim mašinama podizali zidove od zemlje kako bi sprečili da voda ugrozi i kuće u naselju Rasadnik.

"Situacija je veoma teška jer vodostaj ovih reka ne jenjava, već je i dalje u porastu i preti da ugrozi još veći broj stambenih objekata u gradu, ali i u okolnim selima", rekao je Radoljub Vidić.

Istovremeno, zbog izlivanja reke Banjske kod Kuršumlijske Banje ugroženo je šest seoskih domaćinstava, a put do te banje je neprohodan jer je prekriven vodom.
XS
SM
MD
LG