Dostupni linkovi

Podgorica: Odbor nije utvrdio predlog kandidata za sastav DIK-a


Administrativni odbor crnogorske Skupštine nije danas utvrdio predlog kandidata za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), jer ni jedan od kandidata za tu funkciju nije dobio potrebnu većinu, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Bivšeg predsjednika Borda direktora željezničkog preduzeća "Montekargo" Budimira Šaranovića podržalo je pet poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), a profesora na Pravnom fakultetu u Podgorici i člana Tužilačkog savjeta Slavka Lukića podržao je poslanik Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.

Advokat Nebojša Mitrić nije bio razmatran za tu funkciju jer nije ispunjavao uslov od potrebnih deset godina iskustva kao pravnik.

“Odbor je odlučio da uputi dopis Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore kojim će ga upoznati da ni jedan od prijavljenih kandidata na funkciju predsjednika DIK-a, po Javnom konkursu za imenovanje predsjednika DIK-a i jednog člana Komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, nije dobio potrebnu većinu glasova”, saopšteno je iz parlamenta.

Zbog toga, kako se dodaje, Odbor nije bio u mogućnosti da ispoštuje zakonski rok o dostavljanju predloga odluke o imenovanju DIK-a na dalji postupak Skupštini Crne Gore.
XS
SM
MD
LG