Dostupni linkovi

Mišković: Dozvolite mi da putujem ili me pritvoriteOptuženi predsednik Delte Miroslav Mišković pozvao je danas Specijalni sud da mu dopusti putovanja u inostranstvo, jer njegova kompanija sa 8.000 zaposlenih zbog zabrane izlaska iz Srbije trpi štetu u milionima evra i ne može da radi normalno.

"Zašto me ne pustite da radim normalno i da Delta normalno funkcioniše? Onda me pritvorite ponovo", rekao je Mišković na suđenju za zloupotrebe u privatizaciji putarskih preduzeća, čime je naneta šteta od oko 20 miliona evra.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je Miškoviću da "mora biti svestan procesne situacije u kojoj se nalazi" i istakao da je sve odluke doneo po zakonu, i kada je dozvolio Miškoviću put u London i kada mu nije dozvolio putovanja u Holandiju i Italiju.

Vučinić je naveo da je sud utvrdio da ne postoji neophodnost putovanja i da je Miškovićevo poslovanje moglo da se odvija tako da planirani susreti budu drugačije organizovani.

"Šta treba da obezbedim da bih mogao normalno da radim? Dao sam jemstvo od 12 miliona evra, blokirano mi je 55 miliona evra. Da sam hteo da bežim, ne bih se vratio iz Londona. Imam odluku Ustavnog suda da je prekršeno moje pravo. Šta mi znači ta odluka?", upitao je Mišković.

Vučinić je rekao da jemstvo od 12 miliona evra jeste veliko, ali da za Miškovića ni veći iznosi nisu nedostižni.


XS
SM
MD
LG