Dostupni linkovi

Snijeg zabijelio region, na Žabljaku 20 cm


U Sarajevu je jutros osvanuo snijeg. Snijeg je počeo da pada tokom noći sa ponedjeljka na utorak, a do ovog trenutka je napadao toliko da gotovo podsjeća na zimske dane
I nastavlja da pada.

U srijedu se očekuje slično vrijeme. U jutarnjim satima se i u nizinama očekuje susnježica. Temperature će se spustiti ispod nule. Jutarnje će biti od -1 do četiri, na jugu do šest, a dnevne od pet do 10, na jugu do 15 stepeni.

"Očekujemo snijeg do petka u višim područjima kao što su Sarajevo, Bugojno, Livno... U nižim područjima kao što je sjeverna Bosna će uglavnom biti kišno vrijeme. Od petka će temperature polako rasti, pogotovo za vikend kada će temperature biti preko 10 stepeni Celzijusovih", kazao je za Klix.ba Ibrahim Smailović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak ujutro će biti hladno, sa temperaturom od -2 stepena.

U Crnoj Gori, na Žabljaku je sniježni pokrivač u prijepodnevnim satima je već dostigao 20 centimetara, javili su meteorolozi.

Durmitorski kraj zahvatila je mećva koje nije bilo cijele zime.U durmitorskom kraju se odavno govori da je jul jedini mjesec kada snijeg ne pada na tom području.

Aprilski snijeg je stada ponovo vratio u štale i torove, iako su ovce pasle čitave zime.

U Hrvatskoj je na Biokuvu visina sniježnog pokrivača pola metra.

U Srbiji na Zlatboru od jutros ima 10 centimetra.
XS
SM
MD
LG