Dostupni linkovi

Naoružane osobe upale u policijsku stanicu SlavjanskuNaoružane osobe preuzele su kontrolu nad policijskom stanicom u Slavjansku, na istoku Ukrajine, saopštio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

"Naoružni muškarci u kamuflažnim uniformama preuzeli su policijsku stanicu u Slavjansku. Odgovor će biti žestok", naveo je Avakov na svojoj Fejsbuk stanici.

Avakov, koji je sinoć stigao u Donjeck, podvukao je da postoji razlika između "demonstranata" i "terorista", a zatim postavio komnetar "specijalne snage upućene su u Slavjansk".

Slavjansk je gradić sa oko 100.000 stanovnika u Donječkoj oblasti, na granici sa Rusijom. Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk posetio je juče istok zemlje gdje je nastojao da uvjeri prorusko stanovništvo da se zalaže za davanje većih ovlaštenja toj oblasti.

Jacenjuk se sastao sa zvaničnicima u Donjecku, gdje su proruski separatisti od nedjelje zauzeli regionalnu upravnu zgradu i traže održavanje referenduma o samostalnosti te oblasti koji bi mogao da bude uvod u traženje njenog pripajanja Rusiji, poput nedavne odluke Krima.

Donjeck i drugi gradovi u istočnom dijelu Ukrajine su bili baza za proruskog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča svrgnutog u februaru poslije višemjesečnih protesta.
XS
SM
MD
LG