Dostupni linkovi

Ministarstva obrane Srbije i Hrvatske potpisala plan suradnje za 2014.


Predstavnici ministarstava obrane Hrvatske i Srbije potpisali su u petak u Beogradu plan suradnje za 2014. i istaknuli da je u proteklih nekoliko godina vojna suradnja dviju država sve bolja.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici srbijanskog ministarstva obrane (MOB), sporazum su potpisali zastupnik načelnika Uprave MOB Srbije za međunarodnu vojnu suradnju Milan Konjikovac i izaslanik ministra odbrane Hrvatske Ivan Jušić.

Sugovornici su se suglasili da, "unatoč restriktivnoj proračunskoj politici obiju država, suradnja u proteklih nekoliko godina ima stalni uzlazni trend" i da se temeljno realizira "kroz razmjenu iskustava u transformiranju oružanih snaga, dosadašnjeg sudjelovanja u multinacionalnim operacijama, u oblastima atomsko-biološke i kemijske obrane i logistike", te i u oblasti proračunskog planiranja.

Srpska strana izrazila je zainteresiranost za unaprjeđenje vojnoobrazovne i vojnomedicinske suradnje, a predstavnik hrvatskog ministarstva prenio je spremnost Hrvatske da pruži potporu Srbiji u procesu eurointegracija, kroz iskustva u vojnoj suradnji s EU-om.
XS
SM
MD
LG