Dostupni linkovi

Banjaluka: Optužnica protiv policijskih inspektora


Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv trojice policijskih inspektora, koji se terete da su se kao članovi zločinačkog udruženja bavili trgovinom drogom na području Banjaluke.

U optužnici se navodi da je inspektor Srdjan Radulović bio organizator, a da su inspektori Ognjen Stijak i Marko Kovačević bili članovi zločinačkog udruženja, koje se bavilo neovlaštenom proizvodnjom i prometom heroina i marihuane.

Optužnica je podignuta i protiv šefa Odsjeka za borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droga u banjalučkoj policiji Gorana Mihajlice, kao i inspektora Darija Dabića, Gavrila Šinkovića, Jovana Miljkovića i Vladimira Marčete.

Oni se terete da su zajedno sa Radulovićem, Stijakom i Kovačevićem počinili krivična djela iznudjivanje iskaza, nanošenje teške tjelesne povrede, lažno prijavljivanje krivičnog djela, povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlasti, te falsificiranje i uništavanje službene isprave.

U optužnici se navodi da je to zločinaccko udruženje djelovalo na području Banjaluke od kraja 2010. do oktobra 2013. godine, te da je Specimedju dilerima pronalazilo osobe koje će za njih prodavati droge.
XS
SM
MD
LG