Dostupni linkovi

SAD preti novim sankcijama Rusiji


Američki sekretar za finansije Lu upozorio ruskog kolegu Siluanova da će Moskvi biti uvedene nove sankcije ako nastavi da raspiruje krizu u Ukrajini.

Džejkob Lu je Antonu Siluanovu preneo da je zabrinut zbog izveštaja da Moskva razmatra trgovinski sporazum "nafta-za-robu" s Iranom, navelo je u saopštenju američko Ministarstvo finansija.

Na marginama prolećnog sastanka MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu, Lu je u četvrtak rekao Siluanovu da je "trenutna ruska okupacija i navodno pripajanje Krima nezakonito i nelegalno".

Lu je naveo da su "pored sankcija koje su već uvedene kao odgovor na rusku okupaciju i navodno pripajanje Krima, SAD spremne da uvedu dodatne sankcije Rusiji, ako nastavi da podgreva situaciju u Ukrajini", dodaje se u saopštenju.

Američki sekretar finansija rekao je da SAD ipak veruju da Rusija može na diplomatski način da reši ukrajinsku krizu, preneo je AFP.

Lu je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog navoda da Rusija pregovara o trgovinskom sporazumu s Iranom, po principu "nafta za robu".
XS
SM
MD
LG