Dostupni linkovi

EULEX demantuje Vulovićeve tvrdnje


EULEX je danas demantovao tvrdnje predsednika Opštine Zubin Potok Stevana Vulovića da je policija EULEX-a maltretirala jednog stanovnika opštine Zubin Potok.

Iz EULEX-a su saopštili da video snimak koji su napravili prilikom operacije u jednoj kući jasno pokazuje da su policajciEULEX-a na pristojan način i na srpskom jeziku zatražili od ženske osobe koja se nalazila u kući da ostane u svojoj sobi.

"Ona je odmah poslušala njihovo naređenje. Želimo da naglasimo da ni u koje vreme nije došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta sa njom, a kamoli do bilo kakvog maltretiranja. EULEX očekuje od g-dina Vulovića da javno povuče svoju izjavu i objavi puno izvinjenje EULEX-u, kao i međunarodnim policajcima koji su sprovodili operaciju prema najvišim profesionalnim standardima", navodi se u saopštenju EULEX-a.

Iz Misije su komentarisali i izjavu gradonačelnika Vulovića da su lica koja se nalaze na spisku poternica Interpola u vezi sa ubistvom Envera Zimberija spremna da daju izjave tužiocu.

"Stoga pozivamo gradonačelnika Vulovića da pozove građane Zubinog Potoka koji se nalaze na tom spisku da dođu u najbližu policijsku stanicu, daju svoje izjave i podvrgnu se pravičnom postupku", poručili su iz EULEX-a.
XS
SM
MD
LG