Dostupni linkovi

Osuđenik iz Zenice pobjegao čuvarima u toku potraga


Pripadnici zeničke Sudske policije tragaju za odbjeglim osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas uspio da pobjegne svojim čuvarima tokom transporta na lokalitetu naselja Blatuša.

Prema službenim informacijama, Bureković, koji je trebao biti predat Sudskoj policiji iz Mostara, uspio je pobjeći iz vozila policije, oko 11 sati, a zatim se uputio u pravcu naselja Crkvice.

Odmah nakon dojave pripadnici Sudske policije su poduzeli šire aktivnosti na pronalasku odbjeglog osuđenika, i uz pomoć policije MUP Zeničko-dobojskog kantona, potjera je nastavljena na lokalitetima Crkvičkog brda, naselja Crkvice i Pehare, ali do 14.00 sati nema informacija o tragu bjegunca.

Iz policijske službe za odnose s javnošću MUP ZDK-a nema širih informacija o ovom slučaju, jer kažu da policija MUP-a samo asistira pripadnicima Sudske policije radi bržeg pronalaska odbjeglog osuđenika, kojeg su očevidci opisali "kao višu osobu bez kose, sa lisicama na rukama i u standardnom plavom zatvoreničkom odijelu".
XS
SM
MD
LG